האולם ,האוכל ומה שמסביב
קביעת תאריך: לפני שאתם קובעים סופית תאריך לאירוע בדקו טוב טוב אם התאריך אינו נופל על משהו שעלול לשבש את השמחה.
מספר המנות: אחרי שתעריכו את מספר המוזמנים הצפוי להגיע לאירוע שלכם תורידו 10% מהמספר ותקבלו את מספר המנות שיש להזמין.סטטיסטית כ-10% מהמוזמנים אינם מגיעים לאירוע למרות שהודיעו שהם מגיעים.
סדר הישיבה: את סדר הישיבה בשולחנות ראוי לבצע כך: המבוגרים שבחבורה ימוקמו רחוק יותר מרחבת הריקודים כדי למנוע תלונות על רעש ואי-נעימויות. החבר'ה הצעירים והאנרגטיים, ימוקמו סמוך לרחבת הריקודים כדי לאפשר להם להיות קרובים למרכז העניינים.
סידור השולחנות(פתקים): אל תימנעו מלעשות סידור שולחנות, סידור שולחנות חוסך זמן וכסף ביום האירוע ומונע בלגן ואי נעימות של האורחים באירוע.
תיאומים עם מנהל האירוע: עשו תיאום ציפיות עם מנהל האירוע שלכם לפני האירוע, אימרו לו מה הלו"ז לחופה, לאוכל ולריקודים, למנהל האירוע תפקיד חשוב באירוע שלכם ולכן גם חשוב שיתקשר עם שאר בעלי התפקידים באירוע: ה תקליטן בר מצווה , תזמורת החתונות הצלם וכו' . עם זאת היו גמישים ותנו לו לנהל את האירוע מבלי להלחיצו.
לאכול לפני: כמזמינים וכבעלי השמחה, הקפידו להגיע לאירוע על בטן מלאה מכיוון שבערב עצמו כמעט ולא תאכלו כלום.
אלכוהול: אם החלטתם לפנק את האורחים באלכוהול משובח, תוכלו להוזיל עלויות ולקנות אותו בעצמכם במחיר סביר. לרוב, אלכוהול תוצרת חוץ עולה יותר כשמזמינים אותו מבר אקטיבי.
שתייה קלה: לדאוג לשתיה בשפע מכל הסוגים כולל: בירה,יין,דייאט,מים,מיץ,תוססים, קרח,וכד'.
השקעה בצלם טוב: הרבה פעמים נשאלת השאלה איך לחלק את תקציב האירוע,איפה לחסוך ואיפה לא,ובכן כל אחד והעדפות שלו אך דבר אחד יש לקחת בחשבון: לאחר האירוע הזיכרון המתועד היחידי שנשאר הן התמונות והסרט מהאירוע לכן אל תתפשרו על צלם.
הפעלת מזגנים: יש לוודא שהמזגנים יופעלו.(לפחות ברחבת הריקודים).
כמות מלצרים: לדאוג שיהיה במקסימום, מלצר לכל 2 שולחנות.
סגירות: סגרו את כל הפינות עם בעלי המקצוע ותרשמו הכול,ביום האירוע נוטים לשכוח דברים,כמו כן וודאו מראש שאף בעל מקצוע לא מתכוון ללכת הביתה לפניכם.
דברים שכדאי להכין ליום עצמו
תזכורות: תנו תזכורת לתזמורת,לתקליטן ולצלם יום או יומיים קודם,וחיזרו שוב על הפרטים, מומלץ.
מינוי קרוב משפחה כאחראי: כדאי למנות מישהו מקורב מהמשפחה שישמש כאיש קשר, ושיפקח ויבדוק שהכל מתנהל כראוי,(מקומות ישיבה,אוכל בבר,זמן הגשת מנה ראשונה, שנייה וכו', אוכל לזוג בחדר ייחוד וכו').
נהג מלווה: לדאוג לליווי ולנהג - לחתן ולכלה לכל היום.
כסא כלה: כסא כלה מקושט עם זר קשת ופרחים(לברר,בדרך כלל זה בתוספת מחיר).
קישוטים: פרחים,נרות,או קישוט אחר על השולחנות.
אישור מקווה: אישור מהמקווה,אישור מהרבנות על רווקות.
ברכות החופה: סדר ברכות האירוסין והשבע ברכות לרב, תפילה לכלה,דרשת הבר / בת מצווה,(תפילה לאם הכלה ביום חתונת בתה) סידורים לערבית,וברכות המזון.
רשימת מברכים: דאגו לרשימה של המברכים מתחת לחופה,רשימה להדלקת נרות לבר/בת מצווה.
כתובה: מי שחשוב לו יופי הכתובה (לצילומים),אז שיביא איתו כתובה שהוא רוצה,(יש רבנויות שהכתובה שלהם יפה יותר ויש פחות) כמובן שניתן גם לבקש מהרב המקדש.
לחופה אל תשכחו: כוס קידוש ויין (סגור חותם בתוך חותם),כוס לשבירה,(צלחת לאירוסין)פותחן לבקבוק,טבעות נישואין,טלית לחתן,מתנות לחתן וכלה באירוסין,מתנה לחדר יחוד.
נרות: נרות ומצתים למחזיקי הנרות בחופה. (לבר / בת מצווה – זיקוקים / נצנצים).
חנוכייה / פמוטים עם נרות, ושולחן מקושט לטקס הדלקת נרות לבר/בת מצווה,תאמו את הטקס עם ה- תקליטן בר מצווה .
מעטפות תשלום: הכינו מראש מעטפות לתשלום ל- תקליטן בר מצווה /לתזמורת החתונות,לקייטרינג,לצלם,
למלצרים וכו' (ביומו תיתן שכרו...)
תשלום לאולם: תשלום מזומן לאולם עד שלושה / ארבעה ימים לאחר החתונה (זמן לפדיון השקים).אל תבנו על הכסף שתקבלו באירוע (אולי לא תקבלו מספיק..).
לגבי שיק ביטחון: אם נדרש שיק ביטחון – הגבילו אותו לחצי מהסכום, זה גם הביטחון שלכם שהאולם,התקליטן,והצלם,יקיימו את התחייבויותיהם.(תבדקו שאין קנס גדול אם מבטלים את האולם).
אוכל בחדר יחוד: לדאוג לאוכל בחדר יחוד – מנה בשרית ושתייה. השאר לפי דרישת הזוג.
עוגת חתונה: עוגת חתונה,חלה – בד"כ בתוספת מחיר,(משתלם להתעקש לקבל בחינם).
סיכת ביטחון: סיכת ביטחון קטנה לפעמים מצילה את השמלת כלה...
כדור אקמול: כדור לכאב ראש...זה אחרי הכל יום ארוך מאד.
בגדים להחלפה: בגדים להחלפה לחתן והכלה ולבר/בת מצווה.(לפעמים מתלכלכים).
שירו למלך - שירותי מוסיקה לאירועים - תזמורת חסידית / מזרחית לחתונות, אורגניסט וזמר, תקליטן דתי והגברה.